Detoxifierea și reconstrucția părului deteriorat

Îngrijirea părului repezintă o parte extrem de importantă în viața de zi cu zi. Aceasta nu influențează doar starea noastră ci și percepția celor din jur. Pentru multe persoane părul reprezintă o stare de spirit, o exprimare a propriei personalități. Fie că ești în mediu profesional sau în timpul liber, îți dorești să fi remarcată și apreciată, iar un păr bine întreținut, te ajută să îți menții starea de bine pe tot parcursul zilei. Arăți bine, te simți bine!

Părul uscat și deteriorat  este o problemă ce vizează din ce în ce mai multe femei, în ziua de azi, iar acesta poate părea neîngrijit și lipsit de vitalitate. La fel ca pielea, scalpul și părul necesită atenție din partea noastră, iar produsele pe care le aplicăm au și ele un factor extrem de important pentru  sănătatea capilară. Părul poate fi deteriorat din cauza mai multor factori precum:factorii externi( soare, vant), produsele de styling , folosirea excesivă a aparatelor pe bază de căldură sau decolorarea si vopsirea repetată.

Așadar vă prezentăm un nou concept de tratament a părului de care puteți beneficia în saloanele partenere Honma Tokyo.

Pentru început  detox-ul scalpului și al firului de păr este esențial, pentru a avea rezultatele dorite. Nu putem începe o reconstrcție a firului, cu rehidratarea si reumplerea firului cu toate ingrdientele necesare acestuia până ce nu avem pregătită o bază sigură. H-Detox Prime este ideal  pentru detoxifierea  firului, deoarece curață impuritățile acumulate în urma proceselor chimice sau alte elemente nespecifice firului din produsele de styling si de îngrijire, ce au pătruns în cuticula firului, deteriorând treptat părul. PH-ul foarte mic al produsului ajută atât la o curățare intensivă, cât și la echilibrarea microflorei firului. Este foarte important să reechilibrăm PH-ul firului de păr după diferite procese chimice oxidative, pentru ca acesta să fie capabil pe viitor să rețină ingredientele benefice primite din tratamente, inclusiv de la Masca H-Detox Prime ce oferă nutriție și hidratare intensivă părului. Acest tratament este deosbit de eficient pentru revitalizarea părului afectat de proceduri de decolorare și vopsire, dar și pentru pregătirea părului pentru proceduri chimice.

Cum se aplică?

Primul pas constă în aplicarea șamponului de două ori pentru a curăța bine scalpul de impurități. Șamponul  curăță eficient scalpul, stimulează circulația sângelui și creșterea firelor noi și sănătoase.

După ce am clătit foarte bine părul de șampon, aplicam cel de-al doilea pas H-Detox Green Juice 500ml. Acesta este un spray ce trebuie pulverizat pe tot părul și are ca scop pătrunderea adândcă  în structura firului de păr,  pentru curățare, detoxifiere și echilibrarea microflorei. Timpul de acționare este de 5-10 minute.

Fără a limpezi , aplicăm masca acoperind bine fiecare suviță de păr, Pasul 3 H-Detox Potentiating Mask, aceasta oferă părului ingredientele necesare pentru nutriție, hidratare și continuă efetul de echilibrare a microflorei. Masca se lasă pe păr să acționeze timp de 5 minute apoi părul se limpezesțe bine și se elimină excesul de apă cu un prosop.

Pentru un rezultat deosebit și de durata se foloseste produsul Honma Pro Integrale DD Hair Cream, acesta este un leave-in profesional ce se aplică pe păr după uscarea cu prosopul și apoi părul se usucă cu feonul și se trage la perie pentru sigilarea cuticulei.  DD-Cream ajută la hrănirea intensivă a firului, umple golurile din structura părului, hidratează intensiv fară a lăsa părul încărcat, lasă părul ușor de pieptănat și formeaza o peliculă ce ofera protecție termică, UV și contra factorilor externi. Poate fi folosit și pentru finalizarea altor tratamente.

În dependență de cât de deteriorat sau deshidratat e firul de păr, poate fi necesară repetarea de 2-4 ori a tratamentului cu H-Detox Prime, până ce aducem părul la o condiție naturala bună, care ne va permite să-i oferim ceva în plus și să-i facem un tratament care sa se evidențieze. Va recomandăm chiar după primul tratament cu H-Detox să utilizați produsele de îngrijire Honma Tokyo, căci acestea sunt concepute să curețe delicat firul, să păstreze PH-ul la nivel scăzut și să-i ofere hidratarea și nutrienții necesari

A doua etapă este aplicarea unui tratament cu keratina sau b.tox și după cum știți acestea se sigileaza de obicei cu placa de păr, la temperatură înaltă, iar efectul lor se menține pentru 3-6 luni. În acest articol însă vorbim despre un tratament spa pentru păr deteriorat sau foarte deteriorat pentru care poate fi periculoasă chiar și temperatura de 130 grade la placă. Deci, dacă părul este în această stare și nu putem face un tratamentu cu utilizarea plăcii sau dorim un tratament rapid de hidratare și reconstrucție făcut doar din perie, atunci vom alege H-Brush B.tox și după caz combinarea acestuia cu H-Bond Protector pentru o regenerare și mai bună a părului decolorat și deteriorat. H-Brush B.tox Platinum este ideal pentru părul blond, deoarece conține pigment mov ce anulează nuanța de galben sau H.Brush B.Tox White ce poate fi folosit pe orice culoare de păr.Tratamentul cu B.tox pentru reconstrucția firului de păr  este un sistem inovator care conține N-acetil cisteina, Luna-Matrix, elastină, ceai verde și ulei de pracaxi care reconstruiește firul de păr și restaurează elasticitatea, rezistența , stralucirea și volumul pierdut în urma procedurilor chimice.

Pași pentru efectuarea tratamentului cu H-Brush B.tox pentru păr:
  1. Se spală părul de 2 ori cu șamponul de curățare H-Brush Pas 1. La a doua spălare, se spumează și se lasă spuma să acționeze până la 5 minute pentru deschiderea cuticulei, apoi se limpezește bine.
  2. Se împarte părul în 4 părți și se toarnă H-Brush B.tox într-un bol.
  3. Pentru părul foarte deteriorat în soluția de H-Brush B.tox se poate adauga o zecime H-Bond Pas 1 pentru o fortifiere maximă a firului.
  4. Se aplică soluția din bol șuviță cu șuviță și se lasă să acționeze timp de 40-45 minute.  Acoperirea capului cu un capison/caciulita de plastic si mentinerea la caldura va ajuta ca ingredientele din produs sa patrunda mai rapid spre cortex.
  5. Se limpezește 80-90% din produs și se elimină excesul de apă, tamponând bine cu un prosop de hartie, fără a elimina definitiv produsul care rămâne pe suprafața firului.
  6. Începem să pieptănăm și să uscăm părul cu feonul pentru eliminarea excesului de apă, se usucă cam  50%
  7. Se pulverizează cu Honma Pro Liss Effect – acesta este un Leave-in profesional cu efect de netezire, hidratare și protecție îndelungată. Produsul pătrunde între cuticule și formează pe suprafața firului o peliculă ce ține până la o lună de zile. Totodată va oferi un luciu deosebit și va imbunatăți elesticitatea părului.
  8. Ulterior se face sigilarea prin Brushing, uscam parul cu feonul si il intindem la perie. Această procedură sigileaza cuticula si contiribuie la netezirea parului impreuna cu ingredientele din H-Brush B.tox si Honma Pro Liss. Atenție: Brushing-ul executat pe un par fin si deteriorat poate produce deteriorari mecanice are firului. Pentru parul fragil se folosesc perii speciale care sa nu deterioreze parul si se intinde cu delicatețe, totoadată temperatura feonului se selecteaza una clada-fierbinte, nu fierbunte maxim, caci aceasta poate deshidrata si deteriora firul.
  9. După tratament părul se va îngriji cu produse din gama de întreținere Honma Tokyo.
  • H-Brush B.Tox poate fi sigilat și cu placa de la 160-230 de grade, această metodă face ca rezultatul să se mențină până la 3 luni, însă ea poate fi folosită doar dacă în urma tratamentului cu H-Detox Prime ne asigurăm că se aduce părul deteriorat la condiția necesară pentru a face față cel puțin la o temperatură de 160-170 de grade la placă. Pentru mai multe detalii privind metoda de sigilare cu placa accesați pagina produsului H-Brush B.Tox White.

Honma Tokyo Romania recomandă saloanelor să folosească acest sistem de recondiționare și tratament al părului deteriorat și deshidratat prin combinarea acestor patru produse descrise mai sus: H-Detox Prime cu Honma Pro Integrale DD Hair Cream și H-Brush B.tox cu Honma Pro Liss Effect pentru a oferi clientelor o experiență inedită de tratament și îngrijire a părului.

 

 

administrator administrator

Lasă un răspuns