10 mituri despre indreptarea parului cu keratina braziliana

Indreptarea parului cu keratina a luat amploare in ultimii ani si tot mai multe doamne si domnisoare isi doresc sa apeleze la acest tratament pentru a scapa de grija zilnica a parului. Cu siguranta ati dori sa pierdeți cat mai puțin timp cu aranjarea parului de dimineata si ar fi extraordinar sa stiti ca exista un tratament care poate transforma chiar si cel mai rebel si greu de coafat par, iar timpul petrecut pentru a avea o coafura mirobolonta sa se reduca la spalat si uscat cu feonul. Ai vrea sa incerci tratamentul, dar  frica de un produs nou pe care inca prea putine saloane stiu sa il utilizeze corect si miturile care apar in jurul tratamentelor cu keratina braziliana din cauza greselilor celor care incearca singuri sa „descopere America”, Brazilia in cazul de fata,  te fac sa ai prea multe semne de intrebare si stai nehotarata. Ca si importator exclusiv al marcii de keratina braziliana Honma Tokyo in Romania vrem sa te ajutam sa afli adevarul la cele mai intalnite mituri despre indreptarea parului cu keratina sau regenerarea cu hair b.tox.

Indreptare par cret
Tratament keratina braziliana Honma Tokyo pentru indreptare par cret si rebel.

1.Indreptarea parului cu keratina se potriveste doar persoanelor cu parul gros si cret!

Nu.  Orice persoana poate apela la acest serviciu  chiar daca are parul tratat chimic, blond, decolorat, natural sau foarte cret afro. Problema de fapt consta in alegerea tratamentului corect, caci sunt produse mai mult orientate spre indreptare potrivite pentru firul gros si cret, iar altele sunt mai mult orientate spre regenerare si se potrivesc firului mai subtire si mai deteriorat.

Indreptarea parului cu keratina se potriveste tuturor persoanelor care:

 • pierd mult timp pentru coafatul parului
 • parul se incurca si ia mult timp pentru a-l pieptana
 • parul si-a pierdut luciul si elasticitatea
 • parul este rebel si este foarte frizzy
 • va doriti mult ca parul sa fie mereu drept, aranjat , fara efort suplimentar

2.Tratamentul cu keratina este daunator pentru sanatatea omului!

Intr-adevar pe piata exista foarte multe solutii pentru indreptarea paului care contin formalina , formol sau derivati de formol. Desi actioneaza extrem de bine ca conservant in produsele pentru indreptarea parului, acesta este daunator sanatatii, cu precizarea ca cel mai pagubit este stilistul care face zilnic aceste tratamente si nu clienta care petrece 2-4 ore la salon, o data la cateva luni. Honma Tokyo foloseste in produsele sale un alt conservant ” phenoxyethanol”. Acesta nu este toxic, nu se depune pe plamani si se elimina in mod natural din organism.

 3. Indreptarea parului cu keratina este contraindicata doamnelor insarcinate!

Honma Tokyo are o gama foarte variata de produse. Pentru doamnele insarcinate se poate folosi Coffee Green Nanoplastia care actioneaza pe baza de acid glyoxylic . Coffee Green nu are miros iritant, ofera un confort maxim in timpul procedurii . De asemenea procedura este permisa si pentru copii.

4. Keratina este o solutie universala si poate fi aplicata pe toate tipurile de par!

Nu exista keratina universala care indreapta toate tipurile de par. Fiecare produs pentru indreptarea parului este destinat pentru un anumit tip de par si are rezultate diferite in dependenta de textura firului de par. De exemplu keratina pentru parul blond este mult mai bogata in uleiuri si aminoacizi care permit regenerarea acestuia. De asemenea fiecare produs difera dupa puterea sa de indreptare. Nu putem aplica o keratina destinatata pentru parul afro, pe parul blond, subtire, deteriorat. Desi pe piata exista tipuri de keratina mai universale, acestea sunt totusi un compromis si tintesc mai mult firul mediu sanatos sau cel foarte cret, iar daca doriti sa pastrati sanatatea podoabei capilare este bine sa alegeti un producator care va poate oferi tratamente ce se pot adapta la toate tipurile de par si desigur si la rezultatul final pe care doresti sa-l obtii.

5. Parul nu poate fi coafat, facut bucle, pana cand keratina s-a redus definitiv!

Absolut gresit. Parul poate fi coafat iar dupa prima spalare, parul va reveni din nou la forma lui initiala : drept si matasos.

6. Dupa reducerea efectului keratinei din fir, parul arata mult mai rau decat era acum 5-6 luni in urma!

In primul rand trebuie sa mentionam aceea ca ne obisnuim foarte repede ca parul nostru arate mereu perfect, uitam cum era inainte de tratament,  iar dupa 5-6 luni cand se reduce keratina din par, acesta revine la starea lui initiala. Dar exista si factori care vor influenta starea parului dupa ce se deschid cuticulele si se reduce keratina. Primul si cel mai important este conservantul din keratina. Daca solutia de indreptare contine mult formol, acesta va intra adanc in cortex si nu se va elimina prea curind, iar efectul lui negativ este ca deshidrateaza parul dupa eliminarea keratinei. Iar al doilea factor sunt produsele de ingrijire de dupa tratament. Este foarte important ca pentru firul indreptat, ce are o densitate mai mare a keratinei si este mai greu si mai dens, sa folosim sampoane profesionale din acceasi gama cu keratina, caci acestea sunt adaptate sa mentina firul hidratat, emoliat si flexibil, nu doar sa pastreze cuticula inchisa ca tratamentul sa tina cat mai mult, astfel incat parul nu va deveni aspru sau casant, iar dupa 5-6 luni parul ravine exact la structura lui initiala.

7. Keratina modifica structura firului de par!

Un produs bun si profesional este cel care nu modifica structura firului de par, prin alte cuvinte nu rupe legaturile disulfide din par. Produsele Honma Tokyo intind legaturile disulfide, iar keratina hidrolizata lichida  la sigilarea cu placa, devine keratina solida si fixeaza aceste legaturi. In timp keratina se reduce din par, iar acesta revine la forma lui initiala. Folosirea unei keratine prea puternice pentru un anumit tip de par sau cu un continut mare de formol ce ramane in fir pe termen lung va duce la o intindere prea puternica a legaturilor disulfide, firul se va subtia, isi va pierde elasticitatea si se va rupa usor.

8.Toate „keratinele” sunt la fel

Nu, cu siguranta nu. Toate produsele pentru indeptarea parului difera. Honma Tokyo se diferentiaza prin aceea ca:

 • Nici un produs Honma Tokyo nu contine formol/formalina.
 • Honma Tokyo produce o gama larga de diferite tipuri de keratina, astfel incat se gaseste solutia potrivita pentru orice tip de par.
 •  … Click aici …  pentru a intra pe pagina cu toate tipurile de tratamente cu keratina Honma Tokyo.
 • Produsul Coffee Green este permis chiar si doamnelor insarcinate.
 • Nu mai trebuie sa stai 72 ore cu solutia in par pana la prima spalare, sa iti fie frica ca parul se poate umezi, transpira sau plia cumva si sa pierzi efectul tratamentului. Parul poate fi spalat in aceeasi zi.
 • Parul poate fi vopsit in aceeasi zi. Mai intai se vopseste apoi imediat se poate aplica tratament cu keratina sau hair b.tox de la Honma Tokyo. Daca se face si decolorare fara protector precum H-Bond, atunci tratamentul cu keratina sau b.tox se va face la 7-10 zile distanta.

9. O prietena si-a facut indreptarea parului cu keratina si i-a cazut/ars tot parul

Tratamentele cu keratina braziliana, dar mai ales cel cu hair b.tox, deoarece scopul lui este stric regenerarea fibrei capilare, sunt facute sa imbunatateasca structura firului de par, sa-l hidrateze si sa-l revitalizeze, avand efect de indreptare in funtie de puterea acizilor folositi in solutie. Utilizarea unui produs prea acid pe un par fin va duce la deterioarea firului. Deaceea este nevoie de un tehnician specializat care cunoaște produsele si știe sa aleaga produsul potrivit pentru parul dvs. O alta problema este utilizarea corecta a placii de par pentru sigilarea tratamentului cu keratina la temperatura inalta. Folosirea unei temperaturi prea mari pentru un fir mai subtire, putin ars deja, decolorat sau a unei placi neprofesionale care nu mentine corect temperatura setata, la fel poate duce la deterioarea parului. Mitul ca parul poate sa cadă de la keratina nu este adevarat, chiar si in cazul produselor cu mult formol, nu este adevarat, caci keratina se aplica la 1-2 cm de la radacina si nicidecum nu interactioneaza cu radacina firului, poate doar foarte putin cu suprafata scalpului. Dar aplicarea incorecta a keratinei, adica inclusiv la radacina firului, in functie de sensibilitatea persoanei poate duce la probleme cu caderea parului.

10. Putem folosi orice sampon de intretinere iar parul va arata perfect

Dupa cum am scris si mai sus este importanta folosirea produselor de ingrijire „after care” de la acelasi producator, caci acestea sunt special destinate nu doar sa mentina tratamentul pe o perioada cat mai lunga ci sa mentina si elasticitatea, hidratarea si suplimentarea firului cu microelemente. Sampoanele organice vor reusi sa mentina cuticula inchisa, dar elasticitatea parului va avea de suferit si in timp va deveni mai uscat si se va rupe mai usor. Sampoanele simple din comert  ce contin mult sulf, vor duce la o deschidere rapida a cuticulelor si eliminarea keratinei.   Produsele de intretinere Honma Tokyo sunt facute toate cu sopul de a prelungi efectul tratamentelor cu keratina sau b.tox si se aleg in functie de tipul parului si efectul dorit.

Tratamentele cu keratina braziliana Honma Tokyo sunt recomandate de  Saloanele Marian Cotoi.

Cu drag,

Echipa Honma Tokyo Romania

Lasă un răspuns